10 Yıl sonra gelen Kruvaziyere Muhteşem Karşılama

10 yıl aradan sonra 861 turist ve 442 personeli ile Samsun'a gelen ilk kruvaziyer gemisi Astoria Grande Samsun Limanı’nda muhteşem bir törenle karşılandı.

Gündem Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 15:35:42
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News


Kruvaziyer gemisindeki yolcuları karşılamaya Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, TÜROFED Başkan Yardımcısı Murat Toktaş, sivil toplum kuruluşları, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.


Karadeniz’de birçok ile uğrayan  kruvaziyer gemisi, yıllar sonra Samsun’a geldi. Toplam bin 303 kişinin taşındığı dev kruvaziyerdeki turistler gün boyunca Samsun’da dolaşıp alışveriş yapacak. Samsun ekonomisinin kalkınması ve turizmin gelişmesi için yıllardır çaba gösterilen kruvaziyer turizminin de bu gelişmenin ardından gelişmesi hedeflenirken, turistler, limanda gösterilerle karşılandı. 


"SAMSUN'UN HAK EDİLEN PAYI ALMASINI İSTİYORUZ"

Kruvaziyer turizminin başlamasından memnun kaldıklarını ifade eden Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir ise, “Samsun Karadeniz’in merkezi ve liman şehri. Birçok tarihi güzellikleri de içinde barındırıyor. Doğal güzelliklere sahip bir kentteyiz. Samsun’un turizm potansiyelini harekete geçirerek turizmden de hak edilen payın alınmasını istiyoruz. Bu çerçevede girişimlerimiz sonucunda uzun zamandır Samsun’a gelmemiş yolcu gemisini bugün itibariyle Samsun’a demirlettik. Arzumuz bu turların devamıdır. Turların devam edeceğini de biliyoruz. 2024 yılı için de Samsun’a bu şekilde 45 tur planlanıyor” diye konuştu.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de  yaptığı açıklamada,  Samsun'da kendisini ve Vali Orhan Tavlı'yı ziyaret eden Ecenta yetkililerine Samsun'u ngezidrdiklerini ve çok beğed,klerini ifade ettiklerini belirterek, "Bu gelişmenin radından Firma gemiyi Samsun Limanına da getirme kararı aldı. Bu gün de burada 1300'e yakın misafiri ağırlıyoruz. Kendilerini ilk sefer olması nedeniyle karşıladık, misafirperverliğimizi gösterdik. Zityaretten memnun kalırlarsa yılda 44'e yakın sefer düzenlenecek. Bu Samsun'un tanıtımı ve Samsun'un ekonomisi içi,n çok önemli bir gelişme!" dedi.

 

DSaha sonra Mustafa Demir, Vali Yardımcısı Şevket Cinbir ve diğer yetkililer, gemiden inen turistlerle yakından ilgilendi, hazırladıkları hediye paketlerini elleri ile dağıttı.

Firma yetkilileri ve Gemi Kaptanı, Mustafa Demir ve törene katılanları gemiye davet etti.  Kaptan Köşküne çıkan Mustafa Demir ve Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, kaptan koltuğuna oturarak Samsun'u selamladı. Gemi ziyaretinin ardından Mustafa Demir, Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, Acentanın üst düzey yetkilileri ve protokol üyeleri Gemi kaptanı ve firma yetkilileri tarafından ikramlarda bulunuldu, bundan sonraki seferler ve ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Geminin ve seferlerin organizatörü Asaf Denizcilik'in üst düzey yöneticileri de ilk seferde Samsun Limanı'nda hazır bulundu. Şirket Sahibi Abdullah Ataşçı, ve Yönetim Kurulu üyeleri Muhammed Ataşçı, Av. Muhammed Furkan Ataşçı, Abdulsamet Ataşçı ve Şirket Direktörü Marina Svetlana Luneva da katılımcıları bilgilendirdi.


Astoria Grande adlı Rus kruvaziyer gemisinden inen yüzlerce turist,  turlarla ve bireysel olarak Samsun’u gezip, alışveriş yaptılar. Turistler yaptıkları paylaşımlar ile de Samsun’un tanıtımına katkıda bulundular.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.