TÜRSAB'dan yetki belgesi uyarısı

TÜRSAB Orta Karadeniz BTK (Bölge Temsil Kurulu) Başkanı Yılmaz Uzunlar, yetki belgesiz firmalar ve araçların kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Yayın: 10 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 10.05.2024 09:36:00
Editör - Coşkun ÖZBEK
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Şehir içi ve şehirlerarası seyahatlerde, yolcu ve hasta taşımalarda bazı kuruluşlar, hastaneler ve kişilerin ticari amaçlarla belgesiz taşımacılık yaptığını belirten Yılmaz Uzunlar, " Bu kişi ve kuruluşlar havaalanları transferinde, düğün, seyahat, gezi amaçlı ve sağlık turizmi faaliyetlerinde yetki belgesi olmadan yolcu taşımacılığı ve transfer yapmaktadır. Bu faaliyetler Turizm yetki belgesiz yapılamaz.

Bunun yasalarda karşılığı vardır. yetki belgesiz faaliyetler hem can güvenliği açısından sağlıklı değildir, hem de haksız rekabet ve vergi  kaybına neden olmaktadır. şöyle ki; yetki belgesiz araçlar transfer ve taşımacılık işlerinin yanısıra da çalışma  saatlerinde asıl faaliyetlerini sürdürmekte, önemli ve hassas bir faaliyet olan yolcu taşıma faaliyetlerini de kaçak ve yorgun olarak tamamlamaktadır.

Bunun sonucunda araçların ve yıpranması, bakımlarının tam va zamanında yapılmaması, sürücülerin yorgunluğu kazalara neden olabilmektedir. 

Bu nedenle bu faaliyetlerin ve yetki belgesiz araçların denetimlerinin ciddiyetle ve sıklıkla yapılması çok önemlidir. TÜRSAB olarak yetkili ve yasal olarak görevlendirilen kurumlarla denetim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ancak yeterli olmuyor. Ben buradan Bölge illerimizdeki (Samsun, Çorum, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat) Sayın Emniyet Müdürlerimiz ve Sayın Valilerimizden bu konuda biraz daha hassasiyet göstermelerini talep ediyorum.

Ayrıca, TÜRSAB Belgesi olmayan bazı kişi ve firmaların da hac, umre organizasyonları yaptığı, belgesiz ve yetkisiz olarak haksız kazanç sağlamaya çalıştıkarı, internet reklamları ile de bu faaliyetlerini yürüteye çalıştıkları duyumları almaktayız. Bu belgesiz faalieyler yasaktır ve cezai yaptırımları vardır. Vatandaşlarımız bu işi belgeli, ekili ve sağlıklı yapan firmaları öğrenebilmek için TÜSAB'ın Türkiye genelindeki 36 Bölge Temsil Kurulundan her birine telefon ile ulaşmaları ve sorgulamalarını rica ediyoruz.

Orta Karadeniz BTK'ya da 0 362 432 30 90 ve 0 552 04 76 629 numaralı telefonlardan ulaşabilirler." dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.