Türkiye Şampiyonası Başlıyor
Türkiye’nin dört bir yanından kürekçilerin buluşacağı Deniz Küreği Endurance & Beach Sprint Türkiye Şampiyonası, 11-16 Ağustos tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek.

Şampiyonanın lansmanı Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Tesisleri’nde 10 Ağustos 2026 Pazartesi (bugün) Saat 18.00’de gerçekleştirilecek.
Faaliyette 42 kulüp, ve 537 sporcu dereceye girmek için mücadele edecek.
Samsun, önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Deniz Küreği Endurance & Beach Sprint Türkiye Şampiyonası, 11-16 Ağustos tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin farklı kentlerinden sporcuların ve kulüplerin katılımıyla düzenlenecek şampiyonada, deniz küreğinin iki önemli disiplini olan Endurance ve Beach Sprint kategorilerinde kıyasıya mücadele yaşanacak.
Kürekçiler Samsun’da ter dökecek
Dayanıklılık ve süratin ön plana çıktığı yarışlarda sporcular, Türkiye şampiyonluğu için kürek çekecek. Özellikle kısa mesafeli ve yüksek tempolu Beach Sprint yarışlarının izleyicilere heyecanlı anlar yaşatması bekleniyor.
Şampiyona kapsamında farklı yaş ve kategorilerde yarışacak sporcular, dereceye girebilmek için mücadele edecek. Organizasyon boyunca Samsun’un deniz sporları açısından sahip olduğu imkanlar da bir kez daha ön plana çıkacak.
Son yıllarda ulusal ve uluslararası nitelikte birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Samsun, deniz sporlarında da önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Türkiye Kürek Federasyonu’nun Samsun’u şampiyona için tercih etmesi, kentin su sporları altyapısı ve organizasyon kabiliyetinin de göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Şampiyonanın yalnızca sportif anlamda değil, Samsun’un tanıtımı ve spor turizmi açısından da kente katkı sağlaması bekleniyor. Organizasyon nedeniyle kente gelecek sporcular, antrenörler, kulüp yöneticileri ve spor camiasından temsilcilerin Samsun’da hareketlilik oluşturması öngörülüyor.






