Trafik kazasında ve doğada ölen hayvanlar, BUÜ Zooloji Müzesi'nde

Trafik kazasında ve doğada ölen hayvanlar, tahnit edilerek BUÜ Zooloji Müzesi'nde sergileniyor.

Yayın: 25 Haziran 2024 - Salı - Güncelleme: 25.06.2024 15:59:00
Editör - Coşkun Özbek
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News


BURSA Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Zooloji Müzesi'nde, Türkiye'de bulunan 481 kuş türünden 80'i, 161 memeli türünden 30'u, 141 sürüngen ve amfibi türünün yüzde 90'ı sergileniyor.

Zengin bir koleksiyona sahip olan müzedeki en dikkat çeken türler ise yabani hayvanlar. Trafik kazasında, doğada ve hayvanat bahçesinde ölen ayı, kurt, tilki, geyik gibi hayvanlar tahnit edilerek muhafaza ediliyor.

Fauna açısından, bulunduğu kuşak itibarıyla zengin ve kendine özel duruma sahip olan Türkiye'de, 481 kuş, 161 memeli, 141 sürüngen ve amfibi, 480 deniz balığı ve 236 tür tatlı su balığının yaşadığı tespit edilirken, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü bünyesinde 2014 yılında kurulan Zooloji Müzesi'nde, 80 kuş türü, 30 memeli türü, 141 sürüngen ve amfibi türünün yüzde 90'ı ile Türkiye'de bulunan 50 binden fazla böcek türünden, Lepidoptera, Coleoptera, Hymenoptera, Odonata, Hemiptera ve Orthoptera takımlarına ait örnekler sergileniyor.

Uludağ'ın simgelerinden olan Apollo Kelebeği'nin de kurutulmuş halde yer aldığı müzede, kurbağa, sürüngen, kuş ve memelilere ait iskelet koleksiyonu da bulunuyor.Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü bünyesinde kurulan, telef olan bazı türlerin uygun koşullarda korunmuş örneklerine yer verilen Zooloji Müzesi’nde, ziyaretçilere hayvanlar alemi tanıtılıyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.