Bafra Karadede Panayırı 24 Ağustos’ta başlıyor

Samsun’un Bafra İlçesi Gökçeağaç Köyünde 24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan tarihi Karadede Panayırına günler kaldı.

Gündem Yayın: 22 Ağustos 2024 - Perşembe - Güncelleme: 22.08.2024 14:13:00
Editör - Coşkun Özbek
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Panayır süresince  konserler, yarışmalar, sihirbaz gösterileri gibi etkinlikler halka ücretsiz sunulacak. Kamp yapmak isteyenlere ücretsiz çadır alanı da sağlanan panayırda vatandaşlar yemek ihtiyaçlarını ise açılan kır lokantalarından giderebilecekler.

Panayırda tanıtım standı açacak traktör ve zirai alet firmalarının katılımı ile de yerel tarım makinaları fuarı bölümü de olacak.

Bölgede daha önceki yıllarda yapılan diğer festival ve şenliklerin bu yıl yapılmamış olmasının Karadede Panayırına olan ilgiyi daha da arttırması ve panayıra özellikle pazar günü katılım rekoru olması bekleniyor.

Panayırı düzenleyen GÖKDER derneği başkanı Turgut Demir yaptığı kısa açıklamada” Karadede Panayırı 24 Ağustos Cumartesi günü esnaflarımızın standlarını kurmaları ile açılacak. Dileyen misafirlerimiz akşam alanda çadır kurup konaklayabilecek. Aynı akşam ‘O Adamlar’ grubunun bir de konseri olacak.

25 Ağustos Pazar günü ise çocukları ile gelen ailerimiz için sihirbaz gösterileri, çocuk eğlence alanları olacak. Hatice Nur konseri ve ünlü sanatçı Hakkı Bulut’un ücretsiz halk konserleri ile de vatandaşlarımız gönlünce eğlenceye doyacak. Piknik alanları, alış veriş pazarı ve kır lokantalarımızla da halkımızın doya doya güzel zaman geçirmesini istiyoruz. Bunun için de tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve tüm vatandaşlarımızı Karadede Panayırında görmek istiyoruz” dedi.

Her yıl  binlerce kişinin katıldığı, 300 yıllık geçmişi ve ülkemizde dokusu bozulmayan üç panayırdan biri olarak somut olmayan kültürel miras adayı da olan Karadede Panayırı aynı zamanda Türkiye’nin imece ile kurulan tek Panayırı olma  ünvanına da sahip.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.