SAMTİAD’DA YENİ DÖNEM, GÜÇLÜ YÖNETİM

SAMTİAD (Samsun Turizm ve İşadamları Derneği ) olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonrasında Derya Ulusoy Güler Başkanlığa getirildi.

SAMSUN Yayın: 13 Temmuz 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 13.07.2026 16:47:00
Editör - Coşkun Özbek
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Olağanüstü Genel Kurulda güçlü bir yönetim kurulu hayata geçirilirken, Samsun Turizminin bugüne kadar turizm için hizmet vermiş, sektörün içinden önemli ve güçlü isimleri de yönetimde yer aldı.

SAMTİAD, Üye yapısını ve yönetimi güçlendirmek, sektörde daha güçlü hareket edebilmek ve Samsun Turizm Planlaması ve uygulamalarında daha etkin rol alabilmek için üye yapısını geliştirme çalışmalarının ardından Olağanüstü genel Kurula gitti.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Genel Kurulda turizm sektörüne yıllarca hizmet vermişönemli ve güçlü isimler yönetim kurulunda yer alırken, TÜRSAB, KATİD, SASTUD,SAMVİBU Derneklerinin yöneticileri d3 yeni yönetim kurulunda görev aldı.

SAMTİAD genel Kurulu geçtiğimiz hafta Atakum’da üye işletmelerden Dadaş Cağ Kebap İşletmecisi Ali Rıza Cihan’ın işletmesinde gerçekleştirildi.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını SASTUD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özkan, Divan üyeliklerine de Sevgi Altay ve Onur Işık getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunmasının ardından Malir rapor, faaliyet raporları ve çalışma programı okundu, oy birliği ile kabul edildi.

Tek liste ile gerçekleştirilen seçimlerde Yönetim ve Denetim  Kurullları  şu isimlerden oluştu:
Başkan Dr. Derya Güler ULUSOY  Charme Otel,

Murat TOKTAŞ KATİD Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı

Emre YILDIZ TÜRSAB Başkanı,

PROF.DR: Fatih ÖZKAN SASTUD Başkan Yardımcısı,

Ali KESEN SAMVİBU Başkanı,

Yusuf ÇAY Pererira Otel

Sevgi ALTAY Elina By DEDEMAN,

Yasemin TEPE Tepe Restaurant Catering,

Furkan KAYA North Beach Otel,

Mehmet SANDIKÇI  KENT OTEL,

Ali Rıza CİHAN NİVA Otel,

Serkan KALKAN Macera PARK,

İsmail Sedat UYGUN AMERİCAN LIFE,

Şaban AKÇA AKÇA TUR

Coşkun ÖZBEK Karadeniz Turizm Gazetesi,

Onur IŞIK,

Filiz GÖK Avukat,

Yeni Yönetim Kurulu Elina By Dedeman Otel’de toplanarak görev dağılımı yaptı sahada aktif görev yapacak komisyonlar belirlendi.

Başkanlığa seçilen Derya Güler ULUSOY, SAMTİAD’ın yeni üye yapısı ve güçlü yönetim kurulu kadrosu ile bundan sonra Samsun Turizminde daha etkili ve belirleyici rol oynayacağını belirterek; “ Samsun turizmi ile ilgili olarak son zamanlarda önemli çalışmalar yapılmaktadır.

Gerek kamu, gerek yerel yönetimler, gerekse siyaset kurumunun yaptığı önemli çalışmalarda sektöründe yer almasını sağlamak, yapılacak çalışmalar ve uygulanacak programlara katkı vermek ve yer almak adına biz de sektör olarak gereken desteği vermeye hazırız. SAMTİAD Bundan sonra üye yapısını ve sahadaki etkinliğini artırmak ve Samsun turizmi ile ilgili yapılacak her çalışma, etkinlik, planlamalarda yer alacaktır.” Dedi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.