TÜRSAB Başkan Adayı Şaban Akça çalışmalarını sürdürüyor
Şaban Akça: "TÜRSAB Orta Karadeniz’i Bölgemizin Turizm Politikalarını belirleyen, Acenta, otel, işletmeler ve halkın ekonomisin katkı sağlayan bir konuma getireceğiz!”

TÜRSAB ORTA KARADENİZ BTK Başkan Adayı Şaban Akça, seçim çalışmalarını sürdürüyor.
6 ilde Üye acentalara ziyaretlerini sürdüren Şaban Akça, “Artık Orta Karadeniz Bölgesi’nin Samsun Merkezli bir ekonomiye katkı sağlayan destinasyon haline gelmesinin zamanı gelmiştir. Bu güne kadar TÜRSAB Orta Karadeniz BTK, kendi sorunlarını çözme ve bu konuda birleşerek birlikte hareket etme çalışmaları içerisine girmemiştir.
Türkiye’nin en güçlü turizm Örgütü olan TÜRSAB, tüm ilke genelinde BTK’ların o bölge turizmine katkılarına destek verirken Orta Karadeniz ve Samsun bu konuda mesafe kaydedememiştir. Ben TÜRSAB Orta Karadeniz BTK’nın kurucu yönetim kurulu içinde yer almış, uzun yıllardır acenta sahibi olan bir işletmeci olarak sahada, bölgemizde ve ülke genelinde sorunların neler olduğunu iyi biliyorum.
BÖLGENİN TÜM TURİZM KURUMLARINI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ
TÜRSAB Orta Karadeniz BTK’da da birleştirici, dayanışma içerisinde Kamu yönetimi, yerel yönetimler, ilgili STK’lar ve sektör temsilcilerimiz ile birlikte problemleri çözecek, Samsun’ûn ve bölgemizin turizm gelirlerinden her türlü payı almasını sağlayacak çalışmalar ve projelere imza atacağız.
TÜRSAB İLE SAMSUN VE BÖLGE TURİZMİNİ DURAKLAMA DEVRİNDEN ÇIKARACAĞIZ
Ben çalışmalarım sırasında Turizm Dernekleri, turizm kamu ve yerel yöneticilerini, sektörde faaliyet gösteren tüm arkadaşlarımızı ziyaret ediyor, projelerimizi anlatıyoruz. Amacımız, Bölge turizminin artık duraklama devrinden çıkarak herkesin kazanacağı bir yapıya kavuşmasıdır. Bunun için de 6 ildeki acentalarımızı ziyaret edecek, kuracağımız kadro ile Samsun ve Bölgede turizmin geliştirilmesi çalışmalarının lokomotifi olacağız. Üyelerimizin karşısına, projeler ve TÜRSAB’a ve Samsun ve Bölgeye yakışır faaliyetlere imza atacak bir ekip olarak çıkacağız.
Çalışmalarımız çözüm odaklı, turizm sektörünün tüm bileşenlerinin birlik ve beraberlik içinde tanıtım, planlama, kazanım sağlayacağı platformlarda birleşmesini sağlamak ve Bölgede turizmin gelişmesinin lokomotifi olmaktır.” Dedi.