TRABZON HAVALİMANI YENİ HİZMET BİNALARI HİZMETE AÇILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon Havalimanı yeni hizmet binaları ve bağlantı yolu açılış törenine katıldı.

Yayın: 27 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 27.08.2024 18:43:00
Editör - Coşkun Özbek
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bakan Uraloğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon Havalimanı’nın geleceğe açılan kanatlarını daha da büyütecek yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binası açılış törenini gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “1957 yılında hizmete açıldığında doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk havalimanı olan Trabzon Havalimanı; ilk günden bu zamana, gelişimin, mücadelenin ve büyük düşünmenin adı olmuştur.

Hizmet sunduğu yıllar boyunca çok önemli olaylara ve nice hikayelere ev sahibi olarak şahitlik etmiştir. Trabzon’umuz geliştikçe; havalimanımız da şehrin dinamizmine ayak uydurarak sürekli büyümüştür. Ancak Trabzon havalimanımızın gerçek manada modern bir havalimanına dönüşmesi hiç şüphesiz ak parti döneminde yapılan yatırımlarla gerçekleşmiştir.” dedi.  

2024 Yılı İlk 7 Ayında Trabzon Havalimanı 2 Milyonun Üstünde Yolcu Ağırladı

Trabzon’un büyümesiyle doğru orantılı olarak sürekli kendini yenileyen ve gelişen bir havalimanımı olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanın 2023 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuyla havalimanları arasında 9. sırada yer aldığının altını çizdi.  2024 yılının ilk 7 ayında iç ve dış hatlarda 14 bin 886 uçak trafiğiyle 2 milyon üstünde yolcu ağırladığını kaydeden Uraloğlu, “Havalimanımızdan; katar, Azerbaycan, Almanya, Kuveyt, Irak ve Ürdün başta olmak üzere 11 ülkede 20 farklı noktaya 19 farklı havayolu şirketiyle dış hatlardan ulaşım sağlanıyor.

Bildiğiniz üzere Trabzon ve Suudi Arabistan arasında direkt uçuşları da başlattık.  Yaz dönemi boyunca gerçekleştirdiğimiz uçuşlarla hem Cidde’ye hem de Riyad’a Trabzon’dan direkt seyahat etmek mümkün oldu. Bu uçuşlarla 2023 yılında Trabzon’a 1 milyon 319 bin 299 yerli ve yabancı ziyaretçi geldi. Şehrimiz geliştikçe turizm ve ticaret amaçlı bu ziyaretler de artıyor.” diye konuştu. 
 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.