Salıpazarı’nda Hıdırellez Şenliği

Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Avut Mahallesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 23. Hıdırellez Şenlikleri yapıldı.

Gündem Yayın: 06 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 06.05.2024 12:47:00
Editör - Coşkun ÖZBEK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News


Şenlik alanında yapılan 23. Hıdırellez Şenlikleri saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Avut Mahalle Muhtarı Cevat Gürkan, 23.si düzenlenen şenliklere katılanlara ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. 

Bu tür etkinliklerin halkı bir araya getirerek dayanışmayı artırdığını ve kültürel değerlerin yaşatılmasına önemli katkılar sağladığını belirten Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca,  “Bu tür etkinlikler, kültürümüzün yaşatılmasında ve güçlendirilmesinde büyük önem taşımaktadır. Bir araya gelerek geleneklerimizi yaşatmak, dayanışmayı artırmak ve birlikte mutlu anlar paylaşmak, toplumumuzun temel değerlerinden biridir. Bu vesileyle, Hıdırellez’in size ve tüm halkımıza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Birlikte nice güzel etkinliklere, coşkulu kutlamalara ve anlamlı günlerimize şahit olmayı umuyorum. Bu şenliğinde yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Avut Hıdırellez Şenlikleri'nde yerel sanatçılar söyledikleri türkülerle izleyicilere coşkulu anlar yaşattı. Semah ekibinin gösterisi ilgiyle izlenirken 23. Şenlik ağalığını ise Kemal Arat aldı.

Şenliklere, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, CHP Salıpazarı İlçe Başkanı Şükrü Şimşek, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.