MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Karadeniz Birincileri belli oldu

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması kapsamında Karadeniz Bölgesi’nin birincileri belirlendi.

Yayın: 02 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 02.05.2024 17:33:00
Editör - Coşkun ÖZBEK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Samsun Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda Karadeniz bölgesinden Bolu, Kastamonu, Samsun ve Rize’de düzenlenen yarışmanın bölge birincileri belirlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde İl Millî Eğitim Müdürlükleri yürütücülüğünde ve Jumbo Ev Gereçleri San. Tic. A.Ş işbirliğiyle, ilk defa Türkiye çapında 81 ilin katılım gösterdiği ve ülke genelinde 28 ilde düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması devam ediyor.

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Türk mutfağının geleneksel tatlarını koruma ve tanıtma misyonuna hizmet ederken; öğrencilerin mutfak sanatlarındaki ustalıklarını göstererek kendilerini ifade etmelerine olanak tanımayı amaçlıyor.

15-19 Nisan tarihleri arasında Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı meslek liselerinin yiyecek-içecek hizmetleri alanı öğrencileri arasından il birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan ekipler, Bölge Jüri Ekipleri tarafından belirlendi. Festival havasında geçen yarışmalarda öğrenciler, hünerlerini göstermek için tatlı bir rekabet içindeydi.

Karadeniz Bölgesi’nin kazananları

Bolu’da İzzet Baysal Abant Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Devrek Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci (Zonguldak), Şehit Sabri Altınbaş Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi (Düzce) üçüncü oldu.

Kastamonu’da Hitit Mesleki ve Teknik Lisesi birinci (Çorum), Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci (Karabük), Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Samsun’da Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci (Ordu), Samsun Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

Rize’de ise İyidere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Fırtına Vadisi İrfan Tufan Karaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Çayeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Dereceye girenlere kupa ve madalyaların yanı sıra Jumbo özel Chef koleksiyonundan ürünler hediye edildi.

Büyük final 4 Mayıs’ta İstanbul’da

4 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek finalde Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan ekipler, uzman Jüri tarafından belirlenecek ve ödüller sahiplerini bulacak. Geleceğin şefleri, bu yarışmayla hayallerindeki hedefleri gerçekleştirme yolunda önemli bir adım atmış olacaklar.

Mutfak kültürüne verdiği önemi her zaman bu alandaki organizasyonları destekleyerek gösteren Jumbo, geleceğin şef adaylarının bu zorlu ve keyifli yolculuklarının her adımında yanında olmayı hedefliyor.

Final yarışması, 28 il birincisinin katılımıyla 04.05.2024 tarihinde  Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde ve Jumbo Ev Gereçleri San. Tic. A.Ş. işbirliğinde gerçekleştirilecek.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.