Ayvacık Bahar Şenliği’ne büyük ilgi

Samsun'da Ayvacık Ziraat Odası'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Bahar Şenliği'nin 10'ncusu; büyük heyecan ve coşku içinde gerçekleşti.

Gündem Yayın: 24 Haziran 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 24.06.2024 16:56:00
Editör - Coşkun Özbek
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Ayvacık Ziraat Odasının önderliğinde Ayvacık Belediyesi, Ayvacık mahalle muhtarları ve Ayvacık Yerel Eylem Grubu Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen 10. Bahar Şenliği; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman ve Ayvacık İlçe Kaymakamı Melikşah Şahin, selamlama konuşması yaparak, Ayvacıklıların Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Daha sonra Ata Dans Organizasyon Horon Ekibi muhteşem bir gösteri sundu. Ayvacıklılar, hep birlikte horon tepti. Günün devamında Türk Halk Müziği sanatçıları Hande Uyar, Zeynep Özdeş, Ferhat Hantal ve Şeyda Karadeniz ile Karadeniz sanatçısı Şevki Kasapoğlu'nun sahne aldığı konserde, Karadeniz yöresine ait türkülerle ve hareketli şarkılarla Ayvacıklılar gönüllerince eğlendi.

Altaş TV'de 'Köylü Kızı Semra' isimli belgesel programını sunan Semra Şimşek'in moderatörlüğünde gerçekleşen Bahar Şenliği'nde; ağalık yarışı ve sürpriz hediye çekilişleri yapıldı. Samsunlu ses sanatçısı ve program sunucusu Hüseyin Şimşek'in de katıldığı ağalık yarışı renkli görüntülere sahne oldu.

Ağalık yarışına Ayvacık 5. Bahar Şenliği'nin ağası Ayhan Şahin, Ayvacık 8. Bahar Şenliği'nin ağası Mustafa Şahin Gençağa, Ayvacıklı muhtarlar adına Süleyman Yiğit ve Ayvacık Başalan Mahallesi'nden İzmir'de Akkuşlar Mühendislik Yapı Market şirketinin sahibi olan iş insanı Kadir Akkuş katıldı.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı'nın da eşlik ettiği ağalık yarışında iş insanı Kadir Akkuş, Ayvacık 10. Bahar Şenliği'nin ağası seçildi. Ayrıca Ayvacık Muhtarlar Derneği tarafından alınan 2 koyun, İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na hediye edildi.

Bugüne Kadar Ayvacık Muhtarlar Derneğinde Başkanlık yapmış muhtarlara Ayvacık Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ve Ayvacıklı Çiftçilerimiz adına plaket takdim edildi.

Gerçekleşen çekilişte yüzlerce hediye dağıtımı yapılırken, "779" numaralı kaleme sahip olan Emrah Şahin isimli vatandaşa "Pat Pat" çıktı.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ayrıca Bahar Şenliği'nden elde edilecek gelirin büyük bir kısmının Filistin Gazze'ye bağışlanacağını kaydetti.

Erdal Avcı; sözlerinin sonunda Bahar Şenliği'nin sponsorlarına; Ayvacık Yerel Eylem Grubu'na, Ayvacık Belediyesi zabıtalarına, İlçe Emniyeti'nde görevli polis memurlarına, Ayvacık Ziraat Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve delegelerine teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.